logo
BEOGRAD CENTAR - Majke Jevrosime 29, (011) 33 73 183
  • srpski
  • engleski
  • ruski
  • Srednji kurs NBS: 117.5832

Konačište Olga Dedijer

Konačište Olga Dedijer

Kategorija:

Naša kategorija: 2*

Skijalište: 450m

Centar: 1km

Usluga: doručak, večera - švedski sto


Upit / Rezervacija


Lokacija:  Konačište Olga Dedijer  - 43.285210, 20.801929

Opis:

Bivši hotel a danas konačište “OLGA DEDIJER” se nalazi u u blizini "centralne turističke zone", na 1700 mnv.  na samom magistralnom putu koji od / preko Kopaonika vodi ka Jošaničkoj Banji i Rudnici. Od Konaka je udaljen oko 600m a od najbliže žičare (Malo jezero) oko 450m. Poseduje sopstveni parking za putnička vozila ograničenog kapaciteta. Parking se ne naplaćuje ali ga i nije moguće rezervisati unapred.

Konačište Olga Dedijer je mesto susreta i boravka pravih skijaša i ljubitelja planine. Bez mnogo luksuza ali prijatno uređen objekat, relativno prostrane sobe, profesionalno i ljubazno osoblje su sigurno činioci da vaš boravak u ovom objektu na Kopaoniku protekne kao pravi odmor. 

Usluga: doručak, večera - švedski sto.
 
ISTORIJA: 
Za hotel Olga Dedijer svakako se može reći da je začetnik turizma na Kopaoniku u prvo vreme kao planinarski dom Olga Dedijer. 
Planinarski dom na Kopaoniku prvi put je uništen tokom II svetskog rata pa je na temeljima te ruševine 1948 godine izgrađen nov sada sa imenom Planinarski Dom Olga Dedijer. Početkom šesdesetih godina prošlog veka ponovo gori pa se renovira 1953 godine, da bi u 1983 godine bio ponovo potpuno uništen u požaru. Obnovljen je 1986 godine i preuređen u hotel kakvog ga i danas poznajemo.
Hotel, tada planinarski dom je posle II rata kada je nanovo podignut poneo ime dr. Olge Popović - Dedijer (1914-1943) koja je bila lekarka i učesnica NOB-a na strani partizana.
Rođena je 3. jula 1914. godine u Zemunu Kao Olga Popović. Pre rata se sa dosta uspeha bavila zimskim sportovima, pa ne čudi zašto je ovaj objekat na Kopaoniku dom dobio ime baš po Olgi.
Za sve svoje zasluge u toku NOB-a Olga Dedijer je posthumno odlikovana Ordenom zasluga za narod prvog reda.


Opis smeštaja:Konačište Olga Dedijer na Kopaoniku ima dvokrevetne, trokrevetne, četvorokrevetne sobe, kapaciteta 232 ležaja, recepciju, restoran, aperitiv i snek bar, prostor za igru i animaciju, skijašnicu.

1/2 soba: dva singl kreveta, kupatilo sa TWC-om.
Minimum za smeštaj: dve osobe.
Maksimum za smeštaj: dve odrasle osobe + jedno dete do 12 god.

1/3 soba: francuski ležaj ili dva singl kreveta i jedan normalan ležaj, kupatilo sa TWC-om.
Minimum za smeštaj: tri osobe.
Maksimum za smeštaj: dve odrasle osobe + dvoje dece do 12 god ili tri odrasle osobe.

1/4 soba: dva francuska ležaja, kupatilo sa TWC-om.
Minimum za smeštaj: četiri osobe.
Maksimum za smeštaj: dve  odrasle osobe + dvoje dece do 12 god ili četiri odrasle osobe.KOPAONIK - SKI OPREMA - ŠKOLA 2021/2022 - Preuzmite cenovnik u .PDF formatu

Uslovi i način plaćanja:

Plaćanje se vrši u dinarima. Za aranžmane u inostranstvu gde je cena iskazana u EUR, plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem  kursu  NBS;  Cena  je  garantovana  samo  za  uplatu  kompletnog iznosa. U suprotnom garantovan je samo iznos akontacije a ostatak je podložan promeni. 3

  AVANSNO:
  - Gotovinom, čekovima gradjana, uplatom na račun ili platnim karticama. Prilikom rezervacije plaća se 40% vrednosti aranžmana, ostatak najkasnije 15 dana pre početka usluge.

  NA RATE:
  - Uplata avansa od 40% aranžmana, a ostatak na 3 mesečne rate čekovima građana.
  - Uplata avansa od 40% aranžmana ostatak kreditnim karticama Banca Intesa (Visa, Master) na 3 rate bez kamate;

  PUTEM ADMINISTRATIVNE ZABRANE:
  - Uplata avansa od 40% aranžmana, a ostatak na 6 rata sa firmama sa kojima agencija SUPERNOVA TRAVEL ima sklopljen ugovor.