supernova logo

8
7
x
1289
REZERVIŠI
Sankt Peterburg i Moskva

Polasci: 02-09. septembar 2024. i 01-08. oktobar 2024.
Polazak iz Beograda, avionom preko Istanbula

 

1. dan, ponedeljak 02.09. ili utorak 01.10. Beograd - Sankt Peterburg
Sastanak grupe dva sata pre poletanja na aerodromu “Nikola Tesla”. Let avio kompanije Turkish Airlines za Istanbul u 15:45 časova (let TK1080). Sletanje u 18:40. Nastavak putovanja za Sankt Peterburg u 20:25 (let TK403), dolazak na moskovski aerodrom u 00:05 časova. Transfer do hotela. Noćenje.
2. dan, utorak 03.09. ili sreda 02.10. Sankt Peterburg
Doručak. Panoramsko razgledanje grada autobusom: Nevski prospekt, Kazanjski sabor, Dvorski trg, Admiralitet, Vasiljevsko ostrvo, Ermitaž, Isakijevska saborna crkva, Bronzani konjanik … (bez ulaska u objekte). U nastavku, posle pauze fakultativna poseta Petropavlovskoj tvrđavi, istorijskom jezgru grada, unutar čijih zidina se nalaze Petropavlovska saborna crkva u kojoj su sahranjeni svi ruski imperatori (počev od Petra I), Istorijski muzej Sankt Peterburga, kao i čuvene tamnice. Slobodno vreme.Noćenje.
3. dan, sreda 04.09. ili četvrtak 03.10. Sankt Peterburg
Doručak. Fakultativni program: Ermitaž, obilazak jednog od najvećih muzeja na svetu, u zdanju Zimskog dvorca, sa preko 3 miliona eksponata. Njegova neprocenjiva zbirka izložena je u 6 zgrada raspoređenih na Dvorskom trgu i duž reke Neve. Glavna zgrada je Zimski dvorac koji je nekada bio rezidencija ruskih careva, a u njegovoj bogatoj zbirci izdvajaju se remek dela Leonarda Da Vinčija, Ticijana, Rembranta, Mikelanđela i drugih. Muzej je poznat i po arheološkoj zbirci, zbirci skulptura, zbirci srednjevekovne evropske umetnosti, ali i po svom baroknom izgledu i arhitekturi. Vožnja kanalima i Nevom, specifičnim niskim brodovima prilagođenim za prolazak kroz kanale i ispod niskih mostova, zbog kojih je ovaj grad dobio i naziv “Severna Venecija”. Pogled na znamenitosti grada i njegovu arhitekturu sa legendarne reke Neve i nekih od mnoštva kanala, ostavlja jedinstven utisak i sećanje. Slobodno vreme. Noćenje.
4. dan, četvrtak 05.09. ili petak 04.10. Sankt Peterburg
Doručak. Fakultativni program: Peterhof - Ruski Versaj, letnju carsku rezidenciju Petra Velikog, nastalu u XVIII veku po nalogu samog cara prema uzoru na Versaj. Obilazak obuhvata šetnju kroz veličanstven park, razgledanje čuvenih fontana sa 250 pozlaćenih skulptura i izlazak na obalu Finskog zaliva sa kojeg se pruža veličanstven pogled na zaliv, Kronštat i Sankt Peterburg. Puškin-Carsko Selo, letnja rezidencija Ekaterine Velike, prekrasan dvorac i park površine 107 hektara. Enterijer dvorca fascinira sjajem umetničkih predmeta od poludragog kamena, zlata, portretima dinastije Romanovih. Povodom 300-godišnjice osnivanja Sankt Peterburga završena je obnova čuvene Ćilibarske dvorane, koja je Ekatarininom dvorcu vratila stari sjaj. Slobodno vreme. Noćenje.
5. dan, petak 06.09. ili subota 05.10. Sankt Peterburg - Moskva
Doručak. Transfer do železničke stanice. Polazak voza za Moskvu oko 09 časova. Putovanje savremenim vozom Sapsan u trajanju 3 sata i 50 minuta. Po dolasku, panoramsko razgledanje grada autobusom: centar grada, Crveni trg, Kremlj, Crkva Vasilija Blaženog, Boljšoj teatar, Hram Hrista Spasitelja, Novodevičji manastir, vidikovac Vrapčeva brda i Univerzitet "Lomonosov", Poklonaja gora (Park Pobede) i dr. (bez ulaska u objekte). Transfer do hotela. Smeštaj. Noćenje. U večernjim časovima fakultativni program: upoznavanje sa Moskovskim metroom, jednim od najlepših i najstarijih metroa na svetu, u kojem čak 44 stanice imaju status kulturnog nasleđa. Obilazak nekoliko najznačajnijih metro stanica, koje su nalik na muzeje bogato dekorisane skulpturama, mozaicima, pozlaćenim floralnim ornamentima, mermernim stubovima i portretima nacionalnih heroja. Noćenje.
6. dan, subota 07.09. ili nedelja 06.10. Moskva
Doručak. Fakultativni program: Kremlj, najstariji deo Moskve i njen politički, duhovni i istorijski centar, kompleks neponovljiv po svojoj arhitektonskoj i umetničkoj lepoti. Obilazak teritorije, Uspenske crkve u kojoj su krunisani svi ruski carevi, Arhangelske crkve, Car zvona i Car topa. Muzej Panorama Borodinske bitke, posvećen ratu sa Napoleonom 1812. g. Glavni eksponat muzeja je panorama, ogromno slikano platno dimenzije 115x15m, koje visi u zatvorenom krugu i pretstavlja jedan od najtežih momenata bitke na Borodinskom polju. Slobodno vreme. Noćenje.
7. dan, nedelja 08.09. ili ponedeljak 07.10. Moskva
Fakultativni program: Sergijev Posad (bivši Zagorsk, 70 km od Moskve), jedan od najstarijih i najvećih ruskih manastirskih kompleksa, centar ruskog pravoslavlja i duhovnosti, ranije rezidencija ruskog patrijarha. Obilazak Troice Sergijeve Lavre, bisera drevnoruske umetnosti i arhitekture. Lavra je, razvijajući se od usamljene drvene crkve usred šume u XIV veku, imala različite uloge koje su bile od velikog značaja za rusku istoriju. Slobodno vreme. Večernja Moskva sa reke - vožnja ekskluzivnim brodom-restoranom “Radisson”. Veličanstven pogled sa reke na noćnu Moskvu, jedan od najlepše osvetljenih gradova na svetu. Noćenje.
8. dan, ponedeljak 09.09. ili utorak 08.10. Moskva - Beograd
Doručak. Slobodno vreme. Transfer do aerodroma. Let avio kompanije Turkish Airlines za Istanbul u 12:10 časova (let TK414). Sletanje u 16:15. Nastavak putovanja za Beograd u 18:45 (let TK1083), dolazak u 19:30 časova. Kraj usluge.

 

Polazak:

02.09.2024.

01.10.2024.

CENA ARANŽMANA po osobi:

1.359 EUR

1.289 EUR

Deca 2-12 godina sa dvoje odraslih (dopunski ležaj*)

1.240 EUR

1.170 EUR

Doplata za jednokrevetnu sobu:  

170 EUR

170 EUR

Smeštaj treće osobe na dopunskom ležaju:

na upit

na upit

Minimum za realizaciju putovanja je 15 putnika

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
• Avionski prevoz letovima Turkish Airlines;
• Troškove avio-taksi (cca 300 EUR, podložno je promeni);
• Prevoz vozom Sapsan Moskva-Sankt Peterburg;
• Smeštaj u Sankt Peterburgu u hotelu Cosmos Pulkovskaya 4* ili Moskva 4* u dvokrevetnim sobama sa doručkom;
• Smeštaj u Moskvi u hotelu Delta 4* u dvokrevetnim sobama sa doručkom (ili drugom hotelu iste kategorije i komfora);
• Transfere prema programu;
• Turistički program: panoramsko razgledanje Sankt Peterburga I Moskve;
• Usluge pratioca grupe i stručnih lokalnih vodiča;
• Troškove organizacije aranžmana.

 

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
• Fakultativni program u Sankt Peterburgu i Moskvi;
• Individualne troškove.

 

FAKULTATIVNI PROGRAM:
Sankt Peterburg
• Petropavlovska tvrđava 35 EUR
• Ermitaž 50 EUR
• Vožnja kanalima i Nevom 40 EUR
• Peterhof, park sa fontanama 55 EUR
• Puškin (Carsko selo) 60 EUR *
Moskva
• Obilazak Moskovskog metroa 10 EUR
• Kremlj (teritorija, 2 Saborne crkve) 45 EUR *
• Panorama Borodinske bitke 40 EUR
• Sergijev Posad (bivši Zagorsk) 50 EUR
• Krstarenje rekom Moskvom 50 EUR

U sve cene uračunato je: vodič, autobus, ulaznice, slušalice.
Odlazak u Kremlj i Panoramu Borodinske bitke - metroom.
Redosled realizacije pojedinih fakultativnih programa može biti promanjen u odnosu na navedeno u Programu putovanja.

Minimum za realizaciju izleta je 10 prijavljenih.

*) Prijavljivanje i plaćanje izleta Kremlj i Puškin-Carsko selo obavezno je prilikom uplate aranžmana, na licu mesta nije moguće.

Za broj prijavljenih putnika ispod 15, program će se realizovati javnim prevozom, metroom (ne odnosi se na izlete van oba grada).

 

OPISI HOTELA:

Polazak 02.09.:
Sankt Peterburg, Cosmos Pulkovskaya 4* https://pulkovskaya.cosmosgroup.ru/en?
Nalazi se na Moskovskom prospektu, ima odličnu vezu metroom sa centrom.
U sadržaju hotela su restorani: pivni, sa sopstvenom mini pivarom poznate marke Paulaner i živom muzikom svake večeri, japanski restoran sa velikim izborom specijaliteta. Opremljeni fitness centar, sa bazenom, saunama i masažnim tretmanima.

Polazak 01.10.:
Sankt Peterburg, Hotel Moskva 4* http://www.hotel-moscow.ru/
Hotel se nalazi u centru grada, na kraju Nevskog prospekta, na obali Neve. Ulaz u stanicu metroa se nalazi u zgradi hotela, što daje mogućnost da se bez mnogo napora i gubljenja vremena stigne do glavnih znamenitosti grada. U sadržaju hotela je nekoliko restorana: pivni, restoran sa gruzijskom kuhinjom, bar “Panorama” sa predivnim pogledom na istorijski centar grada i Nevu. U holu hotela je pozorišna kasa, što daje mogucnost kupovine ulaznica za koncertni i pozorišni program St.Peterburga. Hotel ima 825 soba, koje su opremljene TV-om (satelitski programi), telefonom, frižiderom, sefom, Wi Fi internetom. Doručak švedski sto.

Moskva, Hotel DELTA 4* www.izmailovo.ru
Hotel Delta se nalazi u hotelskom kompleksu Izmailovo. Metro stanica je na oko 100 m od hotela, a do strogog centra i Crvenog trga se stiže za samo 25-30 minuta, što je od velikog značaja za efektivno korisdenje slobodnog vremena. U sklopu kompleksa je sve što je turistima i gostima grada potrebno - jeftini restorani brze hrane, tržni centar, kao i velika pijaca suvenira. Hotel je u potpunosti renoviran. Doručak švedski sto.

 

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:
Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa, u suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.
GOTOVINSKI:
• Prilikom prijave putovanja vrši se uplata u iznosu od 40% od ukupne cene aranžmana, ostatak najkasnije 30 dana pre putovanja.
NA RATE:
• Uplata avansa od 40% aranžmana, a ostatak na 3 mesečne rate čekovima;
• Uplata avansa od 40% aranžmana ostatak kreditnim karticama Banca Intesa (Visa, Master) na 3 rate bez kamate;

 

USLOVI OTKAZA – zadržava se:
• 10 % ako se putovanje otkaže od 45 do 31 dana pre početka putovanja,
• 20 % ako se otkaže 30 do 21 dana pre početka putovanja,
• 40 % ako se otkaže 20 do 16 dana pre početka putovanja,
• 80 % ako se otkaže 15 do 11 dana pre početka putovanja,
• 90 % ako se otkaže 10 do 7 dana pre početka putovanja,
• 100 % ako se otkaže 6 do 0 dana pre početka putovanja ili u toku putovanja.

 

Program: RUS 03-24 od 09.04.2024.