supernova logo

Kumbor se nalazi u neposrednoj blizini Herceg Novog, i jedno je od omljenih letovališta u Crnoj Gori za koje se rado odlučuju porodice sa decom. Kao i Herceg Novi, deo je Boka Kotorske, pa aranžman za Kumbor letovanje obećava odmor i obilzak drugih primorskih gradova duž obale Boke.

 

Kumbor Crna Gora - turističko mesto na rivijeri

Kao deo Hercegnovske rivijere, Kumbor ima obilje malih plaža, voćnjaka, maslinjaka, i druge mediteranske vegetacije. Dužina obale je oko tri kilometra, a svako će naći pogodno mesto za svoj savršeni boravak na plaži.

Ime mesta potiče od italijanske reči conborgo, što znači “predgrađe”, a taj naziv je dobio jer je naselje bilo u neposrednoj blizini starog grada Stoli. Danas je Kumbor poznat kao turističko mesto hercegnovske rivijere, idealno za odmor, ali i kao polazna tačka za obilazak drugih gradova duž rivijere.

 

Kumbor plaža za pravi odmor

Letovanje u Kumboru zapravo podrazumeva više od jedne male plaže koje su kao stvorene za letovanje, naročito ako idete sa malom decom. Plaže su pretežno šljunkovite, ali izuzetno čiste, što je jedna od velikih prednosti ovog gradića.

U okolini Kumbor plaža postoje brojni kafići i restorani kad se uželite hlada i pauze od sunčanja, a dugačko šetalište duž obale mora omogućava da obiđete i neka druga okolna mesta kao što su Đenovići ili Baošići.

 

Kumbor smeštaj - hoteli ili apartmani

Kada je u pitanju Kumbor hotel je možda najčešća varijanta, a često i omiljena, za sve one koji žele potpun odmor, bez ikakvih obaveza i opterećenja. Kada je u pitanju Kumbor smeštaj je domen u kome agencija Supernova Travel može da pomogne, pa ako vas interesuje aranžman za Kumbor letovanje - pozovite nas i rezervišite svoj letnji odmor na vreme!