Najlepše plaže u Crnoj Gori

||||| ||||| |||||

 

Crna Gora je zemlja poznata po mnoštvu prirodnih lepota, a primorje sa Jadranskim morem i atraktivnim obalama svakako se nalazi na vrhu te liste. Kako je klima sredozemna i kako je karakterišu duga i topla leta, najlepše plaže Crne Gore su često glavno mesto za letovanje i odmor tokom toplih letnjih dana.

Kada je u pitanju Crna Gora plaža ima više od 100, a sama obala države je duga nešto manje od 300 kilometara. Mnoge plaže u Crnoj Gori su nosioci plave zastavice, koja je znak najvišeg kvaliteta po međunarodnim standardima.

Ako još ne znate gde na letovanje Crna Gora je odličan izbor, što zbog blizine i idealne klime, što zbog odlične ponude i veoma lepih i zanimljivih plaža u Crnoj Gori. U nastavku saznajte koje su to najlepše plaže u Crnoj Gori za decu, a i uopšte.

 

Plavi horizonti - omiljena plaža za mlade

Plaža Plavi horizonti se nalazi na dnu uvale Pržno na poluostrvu Luštica, pa ako se odlučite na letovanje u Tivtu, obavezno je morate posetiti. Za one koji vole pogled na otvoreno more, ova plaža je nesumnjivo najlepša plaža u Crnoj Gori. Sa peskom zlatne boje, duga oko 300 metara, plaža Plavi horizonti se nalazi na samom vrhu liste “najlepše peščane plaže u Crnoj Gori”.

Pogodna je za decu, zbog plitke vode koja se proteže do stotinak metara ka pučini. Kako je plaža vrlo popularna, u jeku sezone su uglavnom velike gužve. Kada je u pitanju plaža Plavi horizonti Crna Gora se može pohvaliti odličnom pešlanom površinom koja je nosilac plave zastavice i koju krasi sav plažni sadržaj, od restorana i kafića, do ležaljki i suncobrana za iznajmljivanje.

 

Kopakabana - crnogorski Rio de Žaneiro

Jedno od omiljenih i prelepih, ako ne i najlepša plaža u Crnoj Gori, svakako je Kopakabana koja se nalazi na jugu države, pa ako se odlučite za letovanje u Ulcinju, ne propustite priliku da posetite ovu plažu.

Nalazi se u sastavu Velike peščane plaže, na njenom šestom kilometru, u pravcu reke Bojane. Sam naziv, Kopakabana je dobila po istoimenoj plaži u Rio de Žaneiru.

Zbog toga što spada u peskovite plaže u Crnoj Gori, idealna je za porodice sa decom, a kako je dugačka, plaže su dobro raspoređene, tako da se nema osećaja gužve ni u jednom trenutku. Plaža ima sopstveni parking, a krasi je i plažni bar i restoran sa ponudom domaćih i internacionalnih jela.

 

Plaža Jaz - jedna od najvećih plaža Crne Gore

Stari grad Budva predstavlja drevno srce urvanog letovališta, a ono što sam grad krasi je i jedna od tri najveće plaže u Crnoj Gori, koja se bez sumnje ubraja i u najlepše plaže Crne Gore - plaža Jaz. Boja vode je predivno plava i more je izuzetno čisto, pa je Jaz jedna od omiljenijih plaža u Crnoj Gori za decu.

Da plaža Jaz spada u najčistije plaže u Crnoj Gori govori i podatak da se na zapadnom delu plaže nalazi izvor pitke vode koji se uliva u more. Takođe, Jaz je poznata plaža za mlađu populaciju zbog brojnih sportova na vodi i pregršt barova sa ležaljkama, kafića i restorana.

 

Veliki pijesak - oaza mira i prirodnih lepota

Plaže u Baru Crna Gora izdvaja kao veoma posebne, jer sve gledaju na otvoreno more, što im daju jednu notu beskrajne plave oaze. Iako se zove Veliki pijesak, ova plaža je većinom šljunkovita, sa malim peščanim delovima.

Ako letujete u Baru, Veliki pijesak morate obići. I ova plaža u Baru, kao i većina plaža u celoj Crnoj Gori, odlikuje se kompletnim plažnim sadržajem. Za ljubitelje noćnog provoda, plaža ima i tu ponudu. Zbog povoljne klime i vetrova koji se tu ukrštaju, plaža Veliki pijesak je pogodna za osobe koje pate od disajnih problema.

 

Lučice - za ljubitelje hladovine

Kada su u pitanju najlepše plaže sa prirodnim hladom u Crnoj Gori, omiljena među meštanima i turistima svakako je plaža Lučice, pa ako se odlučite za letovanje u Petrovcu, neka ova plaža bude prva koju ćete obići. Ima oblik zaliva, a zbog prelepe boje mora i odličnog sadržaja na samoj obali, plaža Lučice se nalazi na listi “najlepše plaže u Crnoj Gori”.

Peščana obala i ulaz u vodu čine plažu Lučice odličnim izborom za porodice sa malom decom, a kako je okružena borovom šumom, prirodni hlad i prelepi mirisi su ono što ovu plažu izdvaja od svih prelepih plaža koje krije Crna Gora.

Sve plaže u Crnoj Gori odlikuje visok kvalitet, prelepa priroda i plavetnilo vode koji privlače turiste iz svih krajeva sveta. Kada su u pitanju plaže Crna Gora se može pohvaliti velikim i različitim izborom, pa je sigurno da letovanje u ovoj zemlji pruža mnogo mogućnosti i za najzahtevnije turiste.

NEWSLETTER: Saznajte na vreme za najpovoljnije aranžmane.

Kontaktirajte nas

TA Supernova Travel
11000 Beograd, Majke Jevrosime 29
Telefon: +381 11 33 73 183
Fax: +381 11 32 34 106
Mobilni: +381 65 8874782
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Skype: supernova.travel

yuta garancija putovanja