logo
BEOGRAD CENTAR - Majke Jevrosime 29, (011) 33 73 183
  • srpski
  • engleski
  • ruski
  • Srednji kurs NBS: 117.5782

Letovanje > Italija leto

LETO 2020


Putovanje u Italiju - Šta još posetiti?

Kada je u pitanju Italija putovanja u ovu zemlju su opcija tokom cele godine. Nakon što obiđete najpoznatija skijališta u Italiji, ili na putu do njih ( u zavisnosti od toga kakav vam je plan puta) posetite i najzanimljivije italijanske gradove.

Gradovi Severne Italije - Milano, Torino, Bolonja, Djenova, Venecija, Firenca, Verona, Trst, grad država San Marino, svaki ponaosob predstavljaju prvorazredne turističke destinacije. Svi  ovi gradovi su svojevrsni muzeji na otvorenom i svi imaju nešto posebno po čemu su svetski poznati. Milioni turista koji ih posete svake godine za to imaju dobar razlog.  

Arhitektura, istorija, kultura, umetnost, moda, šoping, sportski dogadjaji, dobar provod, sjajna kuhinja, i još bolja vina su neke od asocijacija na severnu Italiju i njene dragulje. Glavni grad Rim je smešten u centralnom delu Apeninskog poluostrva. Rim važi za jedan je od najlepših i najatraktivnijih gradova sveta i mnogi će reći da bi Italija, i kada bi u njoj postojao samo Rim, i dalje bila turistički razvijena zemlja.

Još su ga latinski nadimak i takodje latinska izreka najbolje opisali - večni grad u koji vode svi putevi, Nekadašnji centar sveta danas pohode milioni turista ne bi li osetili duh starine, dotakli kameni blok ugradjen u neku gradjevinu pre više od dvadeset vekova, prošetali uzavrelim ulicama, divili se nekoj od njegovih 900 crkava, ubacili novčić u fontanu želja, popili pravi italijanski espreso u nekom kafeu, ručali pastu na mestu gde je nastala. U gradu Rimu se nalazi i grad država Vatikan. sedište katoličke crkve, mesto jedinstveno i posebno u religijskom ali i u kulturnom smislu.

Na jugu Italije su primorski gradovi Bari, poznat i kao grad Svetog Nikole, te neponovljivi Napulj, grad koji se od ostatka Italije razlikuje po svemu pa čak i jeziku koji njegovi stanovnici koriste. Ne znamo da li je lepši od severnoitalijanskih gradova ali poseban i drugačiji sigurno jeste.

Čuvena su i italijanska jezera a najpoznatija su Komo, Madjore i Garda. Gradovi, a posebno sela na njihovim obalama, su tako romantični i lepi da u njih dolaze parovi iz cele Evrope radi venčanja.


Region Broj hotela
Kalabrija Kalabrija 33
Sicilija Sicilija 24