logo
BEOGRAD CENTAR - Majke Jevrosime 29, (011) 33 73 183
  • srpski
  • engleski
  • ruski
  • Srednji kurs NBS: 117.5782

Hotel Fontana

Hotel Fontana

Kategorija:

Usluga: Polupansion


Upit / RezervacijaHotel “Fontana” u Vrnjačkoj Banji nalazi se odmah pored banjskog parka. Čuveni „Most ljubavi“ i šetna staza Promenada su u neposrednoj blizini.

Sa ugostiteljskom tradicijom dugom preko 55 godina, već godinama je jedno od najpopularnijih mesta u Banji. Godine 2019, hotel je kompletno renoviran i danas raspolaže sa ukupno 212 smeštajnih jedinica, i to sa 176 soba i 36 apartmana. Redizajnirani apartmani simpatičnih imena i toplih boja pružaju fuziju istorije i modernog doba, a tu su odsedali i glumci, umetnici i književnici. 
 
Apartmani su prostrani i moderno opremljeni pa gostima obezbeđuju udobnost i komfor. Prilikom renoviranja hotela, vođeno je računa o udobnosti, sa težnjim da se ponudi više od prijatnog smeštaja, nešto što će se pamtiti.

Započnite svoj odmor uz dnevne novine i jutarnju kafu ili sveži voćni koktel u modernom lobby baru ili na otvorenoj terasi uz cvrkut ptica. Lobby bar je i omiljeno mesto za druženje, lagani obrok ili čašu vina.

Hotel “Fontana” je kategorisan sa četiri zvezdice, prema međunarodnim standardima, a prilagođen željama i potrebama porodice. Tajna dugogodišnjeg uspeha je odličan smeštaj, ali i savršena usluga.Iz istorije hotela:
  - Sagrađen 1965 godine, Hotel Fontana je prvi moderan hotel visoke kategorije u Vrnjačkoj Banji.
  - Dograđivan, renoviran i dodatno adaptiran 1975. godine, hotel je pratio promene trendova i izašao u susret zahtevima modernih turista.
  - Nakon uspešne privatizacije u maju 2017. godine, kreće se sa rekonstrukcijom i dogradnjom samog objekta.
  - Iako sija novim sjajem, hotel Fontana je zadržao stare tradicionane vrednosti: kvalitetnu uslugu, višegodišnju tradiciju i fantastičnu lokaciju.


Sadržaji hotela

Restoran
A la carte restoran predstavlja mesto gde kvalitet i ukus imaju imaju prednost, mesto gde savršenog spoja domaće i internacionalne kuhinje.
Raspoloživim kapacitetom možemo ugostiti do 150 osoba, a veliki izbor naših „a la carte“  jela garantuje gastronomsko uživanje.

Caffe Bar
Započnite svoj odmor uz dnevne novine i jutarnju kafu sa domaćom vanilicom  na otvorenoj terasi hotela uz cvrkut ptica.
Terasa caffe bara nalazi se na samom početku banjskog parka, koji je najveća uređena parkovska površina u Srbiji, tako da Vam je užitak zagarantovan.

Lobby Bar
Idealno mesto za trenutke opuštanja ili poslovne sastanke.
Prijatan ambijent lobby bara predstavlja idealno mesto za druženje sa kolegama, prijateljima i porodicom.

Bazen
U prijatnom ambijentu zatvorenih bazena, gde za svakog postoji neki sadržaj koji će mu se dopasti, možete dozvoliti sebi potpuno opuštanje.
U kompleksu se  nalaze: rekreativni bazen površine 84m² i temperature vode od 30°C, hidromasažni bazen sa temperaturom vode od 35°C, kao i dečiji bazen sa temperaturom vode 32°C.

Fitness Centar
U sklopu hotela nalazi se moderno opremljen fitness centar. Na raspolaganju su: traka za trčanje, bicikl ergometar, benč klupe, sprava za veslanje, sprava za sve grupe mišića, tegovi i ketlbeli svih težina.
Ne propustite trening, čak ni kada ste na odmoru!

Konferencijska sala
Multifunkcionalna konferencijska sala, modularni prostor deljiv u tri nezavisne celine, idealno je mesto za poslovne događaje, seminare i konferencije. Moderna sala sa maksimalnim kapacitetom do 500 mesta.
Na raspolaganju je kompletna audio-vizualna oprema: platno, projektor, prezenter, flip-chart, ozvučenje, tabla, brza Wi-Fi i LAN konekcija. Sve to uz stručnu podršku našeg osoblja.

Wellness & Spa
Bogatu Wellness & Spa ponudu hotela pogledajte u delu: Opšte napomene...


Smeštajne jedinice hotela Fontana u Vrnjačkoj banji su prostrani i moderno opremljeni pa gostima obezbeđuju udobnost i komfor. Kapacitet hotela je 212 soba i apartmana.

Superior double or twin room
Superior double or twin room sobe, modernog dizajna, u kojima je sve podređeno Vašem uživanju, pružiće Vam nezaboravno iskustvo čak i u periodima odmora.
Sve sobe opremljene su po najvišim standardima hotelijerstva, sa mini barom i sefom u svakoj smeštajnoj jedinici.
U hotelu „Fontana“ nalazi se 176 Superior double or twin room soba. Svaka soba ima svoje kupatilo sa tuš kabinom i fenom. Jedan deo ovih smeštajnih jedinica ima i terasu. Tipovi ležaja u ovim smeštajnim jedinicama mogu biti 2 „twin“ kreveta (90 cm širine) ili 1 „queen“ krevet (150 cm širine).
Maksimalan kapacitet su 2 odrasle osobe i 1 dete. Takođe postoji mogućnost dodavanja kreveca za dete.
*U ovom tipu smeštaja ne postoji mogućnost dodavanja pomoćnog ležaja.

Junior Suite with terrace
Junior Suite with terrace apartmani su pažljivo napravljeni tipovi smeštaja prilagođeni pre svega porodicama i osobama sa invaliditetom.
Dnevni boravak je samo jednim zidom pregrađen od spavaće sobe, tako da je ovaj veliki apartman jedan od omiljenih i najčešće rezervisanih od strane naših gostiju.
Hotel „Fontana“ raspolaže sa 5 Junior Suite with terrace apartmana. Svaki apartman ima moderno opremljeno kupatilo prilagođeno osobama sa invaliditetom i svi se nalaze na prvom spratu.
Dnevni boravak je odvojen od spavaće sobe samo pregradnim zidom i u obe prostorije se nalazi LCD televizor. Svaki studio apartman poseduje i terasu. Junior Suite with terrace apartman je opremljen sa 2 spojena „twin“ kreveta (180 cm širine). U dnevnom boravku se takođe nalaze i sofa koja se može pretvoriti u dodatni ležaj.
Maksimalan kapacitet su 3 odrasle osobe i 1 dete. Takođe postoji mogućnost dodavanja kreveca za dete.
*U ovom tipu smeštaja ne postoji mogućnost dodavanja pomoćnog ležaja.


 

One Bedroom Suite
Osećajte se superiorno u One Bedroom Suite apartmanu hotela „Fontana“.
Opustite se sa svojom porodicom u ovom prostranom apartmanu sa odvojenim dnevnim boravkom.
Hotel „Fontana“ opremljen je sa 6 One Bedroom Suite apartmana. Svaki apartman ima svoje kupatilo sa tuš kabinom, fenom, svom neophodnom kozmetikom, tako da nemate brigu ako ste nešto zaboravili da ponesete.
Dnevni boravak je odvojen od spavaće sobe i u obe prostorije se nalazi LCD televizor. Tipovi ležaja u One Bedroom Suite apartmanu mogu biti 2 „twin“ kreveta (90 cm širine) ili 1 „queen“ krevet (150 cm širine). U dnevnom boravku se takođe nalazi sofa koja se može pretvoriti u dodatni ležaj.
Maksimalan kapacitet su 3 odrasle osobe i 1 dete. Takođe postoji mogućnost dodavanja kreveca za dete.
*U ovom tipu smeštaja ne postoji mogućnost dodavanja pomoćnog ležaja.

One Bedroom Suite with terrace
One Bedroom Suite with terrace apartmani, svojim elegantnim uređenjem i komforom obezbediće prijatne trenutke odmora.
Svi apartmani opremljeni su po najvišim standardima hotelijerstva, sa mini barom, LCD televizorom i sefom u svakoj smeštajnoj jedinici.
Hotel „Fontana“ opremljen je sa 3 One Bedroom Suite with terrace apartmana. Svaki apartman ima svoje kupatilo sa tuš kabinom i fenom i dnevni boravak odvojen od spavaće sobe. Jedan deo ovih smeštajnih jedinica ima i terasu. Tipovi ležaja u One Bedroom Suite with terrace apartmanu mogu biti 2 „twin“ kreveta (90 cm širine) ili 1 „queen“ krevet (150 cm širine). U dnevnom boravku se takođe nalazi sofa koja se može pretvoriti u dodatni ležaj.
Maksimalan kapacitet su 3 odrasle osobe i 1 dete. Takođe postoji mogućnost dodavanja kreveca za dete.
*U ovom tipu smeštaja ne postoji mogućnost dodavanja pomoćnog ležaja.Deluxe suite
Luksuzni Deluxe suite apartman sa modernim komadima nameštaja, pre svega je namenjen poslovnim ljudima.
U dnevnom boravku se se nalazi velika garnitura i radni sto, što daje sve preduslove za rad na laptopu.
U hotelu „Fontana“ nalazi se 6 Deluxe suite apartmana. Svaki apartman ima prostrano kupatilo sa tuš kabinom, fenom svom neophodnom kozmetikom.
Dnevni boravak je odvojen od spavaće sobe i u obe prostorije se nalazi LCD televizor. Jedan deo ovih smeštajnih jedinica ima i zastakljen dnevni boravak iz kog se pruža prelep pogled na Vrnjačku Banju. Deluxe suite apartmani su opremljeni sa 2 spojena „twin“ kreveta (180 cm širine). U dnevnom boravku se takođe nalaze i sofa i fotelja koji se mogu pretvoriti u dodatni ležaj.
Maksimalan kapacitet su 4 odrasle osobe i 1 dete. Takođe postoji mogućnost dodavanja kreveca za dete.
*U ovom tipu smeštaja ne postoji mogućnost dodavanja pomoćnog ležaja.


Deluxe suite with jacuzzi
Deluxe suite with jacuzzi apartman je najluksuznija smeštajna jedinica u hotelu „Fontana“ pa možda i u celoj Vrnjačkoj Banji.
Na raspolaganju su Vam prostrana spavaća soba, zastakljen dnevni boravak sa đakuzijem i prekrasan pogled na Vrnjačku Banju.
Hotel „Fontana“ opremljen je sa 4 Deluxe suite with jacuzzi apartmana. Svaki apartman ima svoje kupatilo sa širokom tuš kabinom, fenom i svom neophodnom kozmetikom. Tip ležaja u ovim smeštajnim jedinicama su 2 spojena „twin“ kreveta (180 cm širine). U dnevnom boravku se takođe nalazi sofa koja se može razmestiti u još jedan ležaj.
Maksimalan kapacitet su 3 odrasle osobe i 2 deteta. Takođe postoji mogućnost dodavanja kreveca za dete.
*U ovom tipu smeštaja ne postoji mogućnost dodavanja pomoćnog ležaja.Uslovi i način plaćanja:

Plaćanje se vrši u dinarima. Za aranžmane u inostranstvu gde je cena iskazana u EUR, plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem  kursu  NBS;  Cena  je  garantovana  samo  za  uplatu  kompletnog iznosa. U suprotnom garantovan je samo iznos akontacije a ostatak je podložan promeni. 3

  AVANSNO:
  - Gotovinom, čekovima gradjana, uplatom na račun ili platnim karticama. Prilikom rezervacije plaća se 40% vrednosti aranžmana, ostatak najkasnije 15 dana pre početka usluge.

  NA RATE:
  - Uplata avansa od 40% aranžmana, a ostatak na 3 mesečne rate čekovima građana.
  - Uplata avansa od 40% aranžmana ostatak kreditnim karticama Banca Intesa (Visa, Master) na 3 rate bez kamate;

  PUTEM ADMINISTRATIVNE ZABRANE:
  - Uplata avansa od 40% aranžmana, a ostatak na 6 rata sa firmama sa kojima agencija SUPERNOVA TRAVEL ima sklopljen ugovor.

WELLNESS & SPA

Wellness centar

Moderno opremljen Wellness centar „Fontana“ predstavlja mesto za beg od svakodnevnice, oazu mira i uživanja u opuštajućem okruženju.

SLANA SOBA
Tretman koji zamenjuje boravak na moru, haloterapija, jedan je od najpopularnijih sadržaja našeg wellness centra. U prostoriji temperature 25°C, vazduh je obogaćen najfinijjim česticama kamene soli, što u velikoj meri pozitivno utiče na respiratorni sistem.

TURSKO KUPATILO (HAMAM)
Upotreba turskog kupatila preporučuje se radi poboljšanja opšteg mentalnog i fizičkog zdravlja. Zbog toga što je stopa vlažnosti oko 100%, toplota u turskom kupatilu se podnosi lakše nego u sauni.
 
TEPIDARIJUMI
Tepidarijumi ili tople klupe smešteni u relax zoni, radi kompletne relaksacije, zagrevaju se do temperature od 37°C. Na taj način telo odaje onoliko toplote koliko i prima uz minimalno korišćenje energije. Preporučuje se osobama svih starosnih dobi.
 
TUŠ DOŽIVLJAJA
Kombinacija zvučnih i svetlosnih efekata ut prijatan tretman kapljicama vode, tuševi doživljaja pozitivno utiču na migrene i napetost u čitavom telu.
 
SAUNE
Na rapolaganju Vam je tri tipa sauna:
-    FINSKA SAUNA: sa temperaturom i do 100 °C i niskom vlažnošću vazduha, zbog čega je još i zovu „suva sauna“. Boravak u njoj oslobađa organizam od štetnih materija i toksina, jača imunološki sistem, opušta telo od napetosti i stresa.
-    INFRACRVENA SAUNA: Drvo nordijske omorike, visoka temperatura i brži efekat znojenja, glavne su karakteristike ove saune. IC zraženje podstiče lučenje enforfina (hormon sreće) što dovodi do dobrog raspoloženja, te ima veliki značaj u borbi protiv stresa.
-    BIO SAUNA: predstavlja prijatnu kombinaciju finske i parne saune gde se temperatura kreće do 60°C uz vlažnost vazduha do 50 %. Boravak u njoj deluje opuštajuće na mišiće i ima pozitivan uticaj na respiratorne organe.Spa centar

HIDRO-MASAŽNI BAZEN
Sa toplom vodom gde temperatura varira od 30‎°C do 35‎°C, dimenzija 7 m x 2 m, predstavlja drugi najposećeniji sadržaj nakon sauna parka. Benefiti hidromasaža su višestruki. Za hidromasažu stopala i listova namenjena je mlaznica koja izvire iz poda, dok su bočne mlaznice namenjene za relaksaciju vratne i leđne regije. Podvodne masaže se preporučuju kod reumatskih stanja i za otklanjanje napetosti i umora.

JACUZZI
Predstavlja dopunu sadržajima, temperature do 34‎°C, koristi se prevashodno za relaksaciju i opuštanje mišića.
 
BAZEN ZA REKREATIVNO PLIVANJE
U kombinaciji sa našim Wellness & Spa sadržajima predstavlja pravo zadovoljstvo gde se upotpunjuje efekat sauna. Bazen u Spa centru je dimezija 10 x 6 x 1,5 m, temperature do 30‎°C. Namenjen je relaksaciji i zadovoljavanju potreba posetilaca u okviru wellnessa kao celine.

DEČIJI BAZEN
Predstavlja deo namenjen za najmlađe posetioce. Mališani mogu uživati u kružnom bazenu temperature do 32‎°C.Tretmani tela

Savremeni život i naporna svakodnevnica znatno otežavaju telu da ostane odmorno i sveže. Zato je tu naša oaza mira koja pruža savršenu harmoniju Vašem umu i telu.
Različiti tipovi masaža i tretmana će Vas oporaviti i vratiti Vašem telu potrebnu energiju.
Piling na bazi kafe, masažna sveća koja hidrira kožu, školjka iz Tihog okeana, energetski tretman na bazi kokosa i guarane, samo su neki od naših tretmana. Da bi naši klijenti bili zadovoljni, pažljivo smo odabrali najbolju kozmetiku nemačkog porekla Dr. Rimpler, kao i francusku organsku kozmetiku Phyt’ s. Ako dublje zavirite u naš svet doživećete nesvakidašnje iskustvo.

Tretmani lica

Negovanjem i posvećenošću koži lica, kožu činite gipkijom, jer je ona svakako prva izložena štetnim uticajima iz spoljašnjeg sveta.
Naš Wellness centar Vam nudi širok spektar tretmana namenjen svim tipovima kože, kao i svim životnim dobima.
Pažljivo birani preparati sa medicinskim supstancama Dr. Rimpler i Phyt’s , najmodernija aparatura koja prati vodeće svetske trendove, kao i naše profesionalno osoblje, pretvoriće Vaš boravak u jedno nezaboravno iskustvo.

Aparativni tretmani

Vođeni trendom svetske Wellness & Spa industrije, naš tim je uvrstio u ponudu najsavremenije tretmane lica i tela vrhunske nemačke aparativne tehnologije.
Posebno birani tretmani kombinuju aparativne tehnologije i medicinsku liniju preparata, što nam daje mogućnost da individualno kreiramo tretmane prema Vašim potrebama i time ostvarimo maksimalan efekat sa produženim delovanjem.