logo
BEOGRAD CENTAR - Majke Jevrosime 29, (011) 33 73 183
  • srpski
  • engleski
  • ruski
  • Srednji kurs NBS: 117.5857

Destinacija > Tunis > Mahdia

Mahdia

Mahdia je biser mediterana u pravom smislu te reči. Pozicija ovog čarobnog grada je tako neobična da stičete ustisak da ste zaista u raju. Rafinirane linije građevina svrstava Mahdiu u prestižno letovalište.

Nalazi se južno od Monastira i jugo-istočno od Sousse-a, poznata je po nalazištu potopljenog grčkog broda koji je prevozio umetničke predmete koji su danas izloženi u muzeju Bardo. Mesto je bilo prvobitno feničansko, a kasnije rimska luka koju su u sedmom veku srušili arapi. Obnovljeno je tri veka kasnije. Sigurno ćete posetiti tvrđavu Borj El Kebir sa koje se pruža prekrasan pogled. Samo mesto Mahdia nije u celosti obuhvaćeno turizmom, ali plaže su poznate po svom mekom, finom i belom pesku i samim tim jedne od najlepših plaza u Tunisu. Na udaljenosti od 50 km nalazi se monumentalni rimski koloseum El Jem.

Poznata je po uzgoju maslina i ulovu najkvalitetnije ribe - s’toga nemojte propustiti riblju pijacu petkom, kao ni ručak u nekom od ribljih restorana u njenoj velikoj luci. Luka će vam možda izgledati poznato – korišćena je kao lokalitet za snimanje scene nemačkog napada na Bengazi u dobitniku Oskara, filmu Engleski pacijent. Od aerodroma u Tunisu, letovalište je udaljeno oko 200km, a od aerodroma u Monastiru, oko 50km.

Pored ovog letovališta  pripremili smo za predstojeću letnju sezonu 2019 i druga letovališta kao sto  su: SoussePort El Kantaui,HammametYasmin HammametMonastirNabeul.....

 pripremili smo za vas ogromnu ponudu hotela koji se odlikuju kako dobrom uslugom tako i povoljnijim cenama.


Pođite sa nama u Tunis.