logo
BEOGRAD CENTAR - Majke Jevrosime 29, (011) 33 73 183
  • srpski
  • engleski
  • ruski
  • Srednji kurs NBS: 117.5857

Destinacija > Tunis > Hammamet

Hammamet

Hammamet je nekadašnje ribarsko selo, na obali, na pola puta izmedju grada Tunisa i Susa, još u 19. veku postaje omiljeno letovalište poznatih: Gistava Flobera, Oskara Vajlda..

Čari Hamameta, svakako čine prostrana polja pomorandži, duge peskovite plaže, prelepe vile, špansko utvrđenje i mnoge druge pojedinosti, koje upotpunjuju slikovitost ovog turističkog letovališta.

U 2. veku, Rimljani osnivaju naselje pod nazivom Puput, nadomak današnjem srcu grada, koje su kasnije naselili Normani. Tek dvadesetih godina prošloga veka, grad se zaista uzdiže na listi svetskih letovališta i to zahvaljujući rumunskom milioneru Džordžu Sebastijanu koji je ovde izgradio velelepnu vilu. Od tada ovaj trend ne jenjava – oko pola million turista godišnje letuje duž Hamametskog zaliva, na prelepim peščanim plažama, u mnogobrojnim hotelima, sa raskošnim mediteranskim vrtovima. Hammamet podeljen na dva dela, severni i južni, mami i svojom tvrdjavom sa koje se pruža prekrasan pogled na zaliv. Većina hotela se proteže duž obale i spaja u Medini - starom gradskom jezgru, izgrađenim na stenama, impresivne petnaestovekovne arhitekture.

Hammamet jedan od najlepših i najtraženijih odmarališnih centara. Impozantan red hotela, istočnjačke baštine, čine ovaj grad jako prijatnim za odmor. Obalni pojas Hammameta obiluje kilometrima dugim plažama.

Hamamet se deli na severni i južni deo. Moderni, prostrani hoteli okružuju prelepu obalu, protežući se severno i južno od centra grada. Ukras ovog letovališta predstavlja Medina izgrađena na stenama i predstavlja najstariji i najimpresivniji deo Hamameta sa 15-vekovnom arhitekturom. Između zidina Medine smešten je veliki broj prodavnica, koje prodaju robu iz domaće radinosti, a koja ujedno predstavlja najoriginalnije proizvode iz tog dela sveta. U ovim prodavnicama zlatno pravilo je - cenkajte se, ovde je to obavezno. Izvan Medine je veliki broj prodavnica s fiksnim cenama ovde nema cenkanja. 
Plaže u Hamametu su savršene za sunčanje i sportove na vodi. Sezona traje od maja do oktobra. Na jugu se izdvaja grad Kerun, sveti grad, koji je jedan od četiri najsvetijih gradova islama.

Pored ovog letovališta  pripremili smo za predstojeću letnju sezonu 2015. i druga letovališta kao sto  su: SoussePort El Kantaui,HammametYasmin HammametMonastirNabeulMahdia.....

pripremili smo za vas ogromnu ponudu hotela koji se odlikuju kako dobrom uslugom tako i povoljnijim cenama. e.

Pođite sa nama u Tunis.