logo
BEOGRAD CENTAR - Majke Jevrosime 29, (011) 33 73 183
  • srpski
  • engleski
  • ruski
  • Srednji kurs NBS: 117.5857

Destinacija > Tajland

Tajland se nalazi u središnjem delu Indokine. Graniči sa Malezijom, Kambodžom, Laosom i Mianmarom. Tajland privlači više posetilaca nego bilo koja druga zemlja u južnom delu Azije. To je zemlja koja će vam zaustaviti dah prelepom prirodom, inspirativnim hramovima, ljubaznošću lokalnog stanovništva, karakterističnom kuhinjom i ruševinama impresivnog antičkog kraljevstva.

Od visokih planina Mae Hong Sona i krečnajčkih uzvišenja pored Andamanovog mora, do uzavrelih klubova Bankoka i mirnih sela duž Mekong reke, Tajland nudi ponešto za svakog putnika. Kultura Tajlanda je bila pod različitim uticajima, ali se nikada nije promenio karakter Thai kulture, čak ni u modernim gradovima.

Moderna Thai umetnost je zadržala mnogo tradicionalnih elemenata ali je prisutan i uticaj zapada. Jedna od karakteristika Thai arhitekture je vat, budistički hram specifičan za Tajland.

Najpoznatija umetnička dela na Tajlandu su murali na hramovima, karakterični po nedostatku treće dimenzije, senke i dubine. Tradicionalni zanati su izrada posuđa od keramike, tkanina od pamuka i svile. Thai narod je ponosan i jak, vekovima se bori da zaštiti svoju nezavisnost.


Region Broj hotela