logo
BEOGRAD CENTAR - Majke Jevrosime 29, (011) 33 73 183
  • srpski
  • engleski
  • ruski
  • Srednji kurs NBS: 117.5857

Destinacija > Španija > Kosta Dorada

Kosta Dorada

Kosta Dorada leto 2019

Kosta Dorada (katalonski Costa Daurada) ili Zlatna obala je oblast u španskoj pokrajini Kataloniji, koja se prostire južno od Barselone, u dužini od 216 km, sve do ušća reke Ebro u Sredozemno more. Ukoliko vaš izbor ove godine bude Kosta Dorada letovanje ćete provesti uživajući u prelepim plažama i jedinstvenom španskom duhu koji ćete osetiti na svakom koraku.

Kosta Dorada - deo jedinstvene turističke regije

Zajedno sa čuvenom Kosta Bravom, Kosta Dorada još od 1970. godine čini jedinstenu turističku regiju, i razlog zbog koga se veliki broj turista odlučuje upravo za letovanje u Španiji.  Ova regija je po količini smeštajnih kapaciteta na drugom mestu u Španiji, odmah posle Balearskih ostrva.

Katalonske planine, koje se pružaju paralelno sa obalom, štite primorje od provale hladnih vazdušnih masa, te se tako ova oblast odlikuje prijatnom mediteranskom klimom, pogodnom za boravak tokom cele godine.

Pitomi pejzaži ispunjeni šumama, maslinjacima, vinogradima, pitoresknim gradovima sa značajnim kulturno-istorijskim vrednostima i kristalno čisto more, razlog su što ovu regiju godišnje poseti preko 3 miliona turista.

Kosta Dorada letovanje - odmor na zlatnim plažama

Kao što smo pomenuli, naziv ove obale zapravo se prevodi kao Zlatna obala, pa je već oo nagoveštaj onoga što Kosta Dorada letovanje nudi svojim turistima, i zaljubljenicima u špansko primorje.

Ime je dobila po dugim peščanim plažama zlatne boje koje pokrivaju oko 800 ha (hektara) obale. Veliki broj ovih plaža nosi čuvenu plavu zastavicu, odnosno priznanje za kvalitet vode. Kada je u pitanju Kosta Dorada letovanje na njenim plažama garantuje potpun odmor i relaksaciju koja vam je potrebna kao beg od svakodnevnih obaveza.

Kosta Dorada hoteli - veliki izbor za sve turiste

Ukoliko odlučite da leto provedete na obali Kosta Dorade, smeštaj je nešto o čemu nećete morati da brinete. Turistička agencija Supernova Travel nudi veliki izbor hotela za sve koji žele da uživaju u čarima Španije. Pogledajte ponudu smeštaja, i rezervišite željeni aranžman što pre!