logo
BEOGRAD CENTAR - Majke Jevrosime 29, (011) 33 73 183
  • srpski
  • engleski
  • ruski
  • Srednji kurs NBS: 117.5857

Destinacija > Slovenija > Rimske Terme

Rimske TermeUzmite odmor od svakodnevnog života i uronite u zagrljaj umirujuce prirode koja vam vraća zdravlje i dobar osećaj i nudi opuštanje. U prekrasnom okruženju Rimskih terma predajte se užicima u lekovitoj vodi iz dubina Amalijina i Rimskog izvora. Priuštite sebi najbolje što vam nudi spoj tradicije i savremenosti. Termalna voda u Rimskim termama jedna je od najbogatijih i najlekovitijih u Sloveniji. Izvori u Rimskim termama nalaze se približno 1000 metara ispod površine zemlje. Voda iz Amalijina izvora ima 38,4 °C, a voda iz Rimskog izvora 36,3 °C.


Rimske terme smeštene su u mestu Rimske Toplice. Termalnu vodu kao izvor zdravlja ovde su znali da iskoriste još stari Rimljani. Oni su još tada znali da su drevni mislioci bili u pravu kada su govorili da „samo oni koji znaju da vrednuju svoje zdravlje, umeće stazama da hodaju ponosno i čvrsto“.

Ovde ćete ojačati svoje telo i duh kroz programe centara koji prate filozofiju starih Rimljana: Zemlja sauna Varinia, Fitness centar Spartakus i jedinstveni ambijent Rimskog termalnog bazena. Kao deo kompleksa Rimskih termi i saune su u konceptu koji prati duh starih Rimljana. Ovde na pravi način možete da se posvetite detoksikaciji svog tela, pročišćavanju kože, ublažavanju napetosti mišića i svemu što vam stvara stres kao deo vaše svakodnevice.  Ovde se možete opustiti u Rimskoj, Finskoj, Turskoj i infracrvenoj sauni. Wellness & Spa centar Amalia  - ovde kažu da vas očekuje niz hedonističkih iskustava i svet koji je daleko od stvarnosti. Ovde ćete probuditi senzualnost u mislima, lepotu tela i savršeni osećaj dobre kondicije. Ovde se nalaze slana sauna, sobe za termoterapiju sa Fango blatom, sobe za masažu, lasersku terapiju, teretana, sobe za elektroterapiju i fizioterapiju.

Kompleks se sastoji od tri hotela međusobno povezana toplim hodnicima. Gosti sva tri hotela koriste iste sadržaje wellnesscentra  i pansionskog  restorana,  a  razlike  su  u  izgledu  samih  soba.