logo
BEOGRAD CENTAR - Majke Jevrosime 29, (011) 33 73 183
  • srpski
  • engleski
  • ruski
  • Srednji kurs NBS: 117.5857

Destinacija > Slovenija > Kranjska Gora

Kranjska Gora


Kranjska Gora je poznati zimski i letnji turistički centar na severoistoku Slovenije, koji se nalazi blizu granica sa Austrijom i Italijom, a graniči se s Nacionalnim parkom Triglav na jugu. Ukoliko ste u potrazi za idealnom destinacijom za zimovanje Kranjska Gora je pravi izbor za vas.

Na mestima kao što je Kranjska gora zima je godišnje doba koje je turistima posebno zanimljivo. Impozantni šumoviti vrhovi Julijskih Alpa, koji se protežu od Mojstrana do Rateče, i skijaške površine medju njima privlače izletnike, alpiniste, bicikliste i skijaše.

Kranjska Gora skijanje

Skijanje u Kranjskoj Gori je odličan izbor za sve ljubitelje zimskih sportova, i one koji se tek upoznaju sa ovakvim aktivnostima. Imaćete priliku da usavršite svoje veštine jer se u planinskom centru Kranjska Gora ski staze prostiru na 20 km.

Kada je u pitanju Kranjska Gora ski pass je sve što vam je potrebno da biste se dobro proveli. Staze ovog planinskog centra su pogodne za sve nivoe skijaških veština. Početnici i rekreativni skijaši će uživati u padinama i  stazama Kranjske Gore, Gozd Martuljek, dok su staze na Potkorenu dosta zahtevnije. Neki od najboljih skijaša sveta svake godine se takmiče za Vitranc trofej u okviru Svetskog kupa za muškarce u vele slalomu i slalomu.

Na mestu kao što je Kranjska Gora visina ski liftova i njihova blizina međunarodnim putevima predstavljaju dodatne prednosti ovog mesta. Posetiocima se pruža prilika da uživaju u povoljnim vremenskim uslovima i bogatom snežnom pokrivaču. Ski liftovi na Kranjskoj Gori imaju najdužu istoriju u Sloveniji.

Kranjska Gora hoteli i apartmani

Ukoliko do sada niste posetili planinski centar Kranjska Gora. je odlična prilika da to učinite, a ako vam se žuri to možete učiniti i krajem ove godine. Supernova Travel turistička agencija u svojoj ponudi ima nekoliko smeštajnih kapaciteta koji će sigurnoodgovarati ljubiteljima skijanja i zimskih sportova. Izaberite neki po svom ukusu i rezervišite na vreme aranžman za skijanje u Kranjskoj Gori.


Skijalište Kranjska Gora je pogodno za sve vrste skijaša, od početnika do takmičara a omogućava i stalno proširenje osnovnog znanja u skijanju. U Podkorenu je visoko pripremljena staza na kojoj se održava Svetski kup u veleslalomu i namenjena je boljim skijašima. Manje zahtevne skijaše svakako će zadovoljiti skijališta u Planici, Mojstrani, Martuljku i  Planini pod Golici.

Sve staze u Kranjski Gori i Podkorenu (površine oko 70 Ha) su opremljene urežajima za veštački sneg, čime je obezbeđeno kvalitetno skijanje od decembra do kraja marta. Prvi su u Sloveniji koji su primenili automatsku (čip) karticu pri kontroli ski passa.

Osnovni podaci o skijalištu:
Visina Kranjske Gore:  810 m
Najveća ski visina:  1.600 m
Ukupna dužina skijaških staza:  30 Km
     Crne - 2km,
     Crvene - 8km,
     Plave - 20km
Najduža staza:  3,8 Km
Orjentacija staza:  Severno zapad
Staze za Nord. skijanje:  40 Km
Žičare:   7 sedežnice, 18 liftova


MAPA MESTA                                                                                           MAPA SKIJALIŠTA

SNOW REPORT                                                                                            WEB CAM 


Udaljenost od Beograda: 620km

KAKO DO SKI CENTRA: Beograd - Zagreb - Ljubljana - Kranj - Jesenice - Kranjska Gora - Uputstvo