logo
BEOGRAD CENTAR - Majke Jevrosime 29, (011) 33 73 183
  • srpski
  • engleski
  • ruski
  • Srednji kurs NBS: 117.5857

Bled


Zimi se Bled pretvara u pravu zimsku bajku. Njegov položaj između tri ski centra (Vogla, Kobla i Krvaveca), ljubiteljima skijanja i snouborda omogućava prijatno skijanje na samo pola sata vožnje od Bleda.
U blizini Bleda nalazi se i Pokljuka koja je pravi raj za trčanje na skijama. Nenarušena priroda u okolini pruža mogućnosti i za druge aktivnosti i snežne radosti poput hodanja na krpljama, sankanja i penjenja po ledu.


Bled - Wellness & Spa                                     

Bled jezero sa malim ostrvom u sredini, na kome ponosno stoji crkvica iz 16og veka, okruženo Julijskim Alpima i bujnim zelenilom, predstavlja najprepoznatljiviju sliku Slovenije koja privlači mnogobrojne turiste. Razlog zbog koga se mnogi posetioci iz godine u godinu vraćaju na Bled leži u njegovoj raznovrsnoj ponudi. Bled predstavlja idealnu destinaciju tokom čitave godine, gde uz blagu klimu i predivnu okolinu gosti mogu tokom zime da skijaju na obližnjim padinama skijališta Krvavec, Kranjske Gore ili na Vogelu, a tokom leta temperatura vode u jezeru je oko 24° C, te je na uređenoj i organizovanoj plaži moguće i kupanje. Osim vožnje čamcem ili veslanja turisti najčešće uživaju u šetnji po lepo uređenim stazama ili u vožnji bicikla.


Bled -  Termalna voda

Bled ima termalnu vodu koja izvire na istočnj strani jezera. Wellness centar Živa u svojim bazenima ima termalnu vodu koja deluje okrepljujuće za telo i ublažava nbolove u zglobovima, dok minerali u vodi smiruju kožu. Wellness centar Luisa u Grand hotelu Toplice ima bazen na samom izvoru termalne vode koja blagotvorno deluje na srce, krvne sudove, kao i na nervni sistem.


Skipas JULIAN ALPS
- Regionalni skipas Julijski Alpi omogućava skijanje u 14 skijališta Slovenije, Austrije i Italije.
Jedna ski karta za top 5 slovenačkih skijališta plus 6 u Italiji i 3 u Austriji
  - 260 km skijaških staza između 550m - 2293m nadmorske visine
  - 112 liftova
  - 7 skijališta udaljena su oko 1h vožnje od Bleda, bisernog odredišta za odmor u Sloveniji
  - Garancija za 100 skijaških dana između 1. decembra i 1. maja
  - FIS Svetski kup domaćin - Ski centar Kranjska Gora
  - Najbolje porodično skijanje
  - Skijanje s pogledom na Jadransko more - Kanin.

 Slovenija:  Kranjska gora, Krvavec, Bovec-Kanin, Soriška planina i Cerkno


 
Austrija:
  Arnoldstein, Innerkrems, Goldeck  Italija:  Tarvisio, Sella Nevea-Kanin, Zoncolan, Piancavalo, Forni di Sopra.


Tokom zimske sezone organizovan je skibus od Bleda do Krvaveca ili Kranjske Gore. 

Posebnu prednost koju ovaj skipas nudi skijašima jeste izbor skijališta na sam dan skijanja, a u zavisnosti od trenutnih vremenskih,  snežnih prilika, uslova za skijanje i svog skijaškog znanja. Sa višednevnim skipasom "Julian Alps", sami skijaši biraju koliko dana i gde žele da skijaju od ponuđenih skijališta. Ukoliko žele mogu ga potrošiti i samo na jedno od njih.

Bled, kao centralno mestro regije ima laku dostuponost do većine navedenih skijališta koje pokriva skipas Julijski Alpi. Sedam skijališta iz ponude su udaljena su oko 1h vožnje od Bleda.


Skijalište STRAŽA

Na obodu Bleda na brdu Straža nalazi se istoimeno malo skijalište sa ski liftom pogodno za početnike. Staza je osvetljena i za noćno skijanje.
Udaljenost od Beograda: 590km

KAKO DO MESTA: Beograd - Zagreb - Ljubljana - Kranj - Bled - Uputstvo