logo
BEOGRAD CENTAR - Majke Jevrosime 29, (011) 33 73 183
  • srpski
  • engleski
  • ruski
  • Srednji kurs NBS: 117.5857

Ohrid

Ohrid - "makedonski Sveti Stefan", biser Makedonije i celog Balkana, grad istorije i brojnih manastira – jedna od kolevki pravoslavne duhovnosti, zbog cega predstavlja zanimljivo letovaliste za mnogobrojne posetioce iz zemlje i sveta. Za naše turiste nekada popularna, a u poslednje vreme zaboravljena destinacija. Prijatna klima i bistra voda Ohridskog jezera omogućuju posetiocima brojne razonode: kupanje, sportski ribolov, jedrenje i skijanje na vodi, izlete i noćne šetnjeZabavu mozete pronaci i u brojnim manifestacijama koje se odrzavaju tokom jula i avgusta. Prosečna godišnja temperatura vode Ohridskog jezera iznosi 14,3°C. Najtoplije je u avgustu, kada je prosečna temperatura vode 23°C. Kristalno bistre vode Ohridskog jezera i kvalitetni smeštaj su ono cime ovaj grad mami turiste tokom leta.

Postoji nekoliko prirodnih plaža i svaka od njih vam pruža jedinstveno i nezaboravno iskustvo. Gradište je plaža poznata po velikom broju mladih ljudi koji je posećuju i po muzici, dok su druge plaže više porodičnog karaktera i sa mirnijom atmosferom.

Predivno jezero pogodno je kako za mlade koji će tamo naći brojna mesta za provod, tako i za porodice sa decom, koji će na Ohridu naći mesto za odmor.