logo
BEOGRAD CENTAR - Majke Jevrosime 29, (011) 33 73 183
  • srpski
  • engleski
  • ruski
  • Srednji kurs NBS: 117.5857

Livinjo


Livigno zimovanje - odmor u šarmantnom ski resortu

Od mnoštva poznatih destinacija za skijanje koje nudi Italija Livinjo se izdvaja kao jedan od najboljih i najviših ski centara u regionu. Ukoliko se odlučite za putovanje u Livinjo zimovanje ćete provesti u mestu koje je poznato kao raj za skijaše, ali i ljubitelje šopinga. 

Ovo poznato skijalište ušuškano je između dva masiva, na granici sa Švajcarskom. Od St. Moritza je udaljen 66 kilometara, a od Bormia 50. Kao i dobar deo skijališta koje nudi Italija Livinjo predstavlja ski centar visoke klase.

Ovaj ski centar smešten je u izduženoj kotlini na 1800 metara nadmorske visine. Osim što nudi bogat sadržaj za skijaše, Livinjo je i duty free zona pa nudi pregršt opcija za šoping - koji je drugi glavni adut ovog šarmantnog mesta.

SkiBus: Postoje tri autobukne linije koje saobraćaju svakog sata između 7:30 i 20:00 kojima se može doći do svih polaznih stanica žičara. Ruta između Livigno-Trepalle je besplatna.

Livigno skijanje - uživanje na prostranim stazama

Za sve ljubitelje zimskih sportova kojima su prostrane staze ono što je potrebno za najbolje skijanje Livinjo predstavlja odličan izbor. Staze ovog ski centra su duge i široke, pa gužve uglavnom nisu velike.

Većina ski staza su obeležene crvenom bojom, odnosno pripadaju stazama srednje kategorije. Veoma su zanimljivih konfiguracija, blage padine bez vegetacije omogućuju uređenje širokih staza bez prepreka i opasnosti. Zbog ovakvih uslova koje nudi za skijanje Livinjo važi za jedno od najposećenijih skijališta Italije.

Najviša žičara ovog ski centra se penje do 2800 metara nadmorske visine (Carosello). Za skijaško trčanje pripremljeno je 40 km staza.

Livinjo smeštaj - hoteli i apartmani u šarmantnom ski centru

Ukoliko je Vaš izbor za ovogodišnje zimovanje Livinjo, oduševiće Vas šarmantni izgled ovog ski centra i uređenje smeštajnih kapaciteta. Male, drvene kućice koje su izgrađene u tradicionalnom stilu obeležje su ovog mesta, i u potpunosti oslikavaju planinsku atmosferu. Kada je u pitanju Livinjo smeštaj koji nudi ovaj ski centr odgovaraće svačijem ukusu. 

Ukoliko Vas interesuju Livinjo apartmani imaćete potpunu privatnost u ušuškanom smeštaju, a Livinjo hoteli nude i dodatni sadržaj i usluge. Supernova Travel turistička agencija je za Vas izdvojila najbolje “Livinjo” aranžmane, pa pogledajte našu ponudu i rezervišite zimovanje na planinama Italije..


Nadmorska visina:  1820 - 2900 m

Raznovrsnost skijaskih staza je jedan odvelikih kvaliteta ski centra Livinjo. Ukupno ima 115 km staza od toga 20 km crnih, 55 km crvenih i 40 km plavih.

Zadovoljstvo za sve nivoe skijaškog znanja obezbeđuje ukupno 78 ski staza, od kojih su 12 crnih, 37 crvenih i 29 plavih. Za ljubitelje nordijskog skijanja na raspolaganju je 40 km staza.

Ski centar Livigno raspolaže sa 6 gondola, 13 sedežnica i 11 ski liftova. Ukupni kapacitet svih ski instalacija je 47.300 skijaša na sat. Sistemom za veštačko zasnežavanje je pokriveno 70% skijališta.

Obzirom da u Livinju u jeku sezone može da se smesti 12.000 ljudi, može se reći da faktički ne postoji gubitak vremena čekajući ski liftove. Sa druge strane, gde god da ste smešteni, uvek u blizini imate polaznu stanicu nekog ski lifta.

SkiBus: Postoje tri autobukne linije koje saobraćaju svakog sata između 7:30 i 20:00 h.

Livigno - Opšti podaci:
Ukupna dužina staza: 115km
     Crne staze: 12 - (15 km)
     Crvene staze: 37 - (55 km)
     Plave staze: 29 - (45 km)
Nordijske staze: 40 km

Najduža staza: 7km
Najviši lift: 2.930 m/nv
Ukupan broj liftova: 30
     Sedežnice: 13
     Sidra: 11
     Gondole: 6

Skipas Livigno: 100 km ski staza, skibus.  ***Prilikom kupovine skipasa na 6 dana za Livigno dobijate 50% popusta na kupovinu jednodnevnog skipasa za St.Moritz (skipas za Livigno je potrebno pokazati na skikasi u St. Moritz kako biste ostvarili popust)***
Udaljenost od Beograda : 1020km

KAKO DO SKI CENTRA: Beograd- Zagreb - Ljubljana - Trst - Verona - Brescia - Breno - Bormio - Livigno - Uputstvo


U mestu:

- Skibus vozi tokom cele godine. Sa tri linije povetuje celo mesto

- Sportski & Spa centar Aquagranda

- Livigno je bescarinska zona. Livinjo ima bescarinski status, pa se u gradu nalazi oko 200 duti-free prodavnica.

MAPA MESTA                                                                        MAPA SKIJALIŠTA

SNOW REPORT                                                                        WEB CAM 

SKI UŽIVO

Prilazni putevi Livinju

Mapa javnog prevoza u Livinju

Mapa naselja