logo
BEOGRAD CENTAR - Majke Jevrosime 29, (011) 33 73 183
  • srpski
  • engleski
  • ruski
  • Srednji kurs NBS: 117.5857

Parga

Aranžmani Parga letovanje 2020

- pozivaju Vas da provedete nezaboravno leto u Gručkoj sa nama. Parga spada u jednu od najpopularnijih turističkih destinacija Grčke. U ovom živopisnom mestu, ušuškanom u podnožju planina Epira, Parga letovanje ovde proživljava kako veliki broj Grka, tako i ogroman broj turista iz celog sveta. Pogledajte korisne informacije o Pargi, te učinite da kada je u pitanju Parga hoteli budu jedina slatka “nedoumica” za letovanje na grčkim ostrvima.Parga leto - odlike i informacije o letovalištu

Smeštena je u severozapadnom delu Grčke, u regionu Preveza. Po svojoj istoriji, kulturi i arhitekturi veoma je bliska grupi ostrva u jonskom moru. Zbog svog specifičnog položaja između borovih šuma i planina sa jedne strane i diskrecije zaliva sa druge, pa se stiču utisci da je Parga ostrvo. Njena posebna atmosfera i živahan kolorit dvospratnica koje se uzdižu od zaliva ka planinama, daju poseban šarm ovom mestu. Oni koji se odluče da leto u Grčkoj provedu u Pargi, mogu uživati u njenim veličanstvenim plažama, šetnjama kaldrmisanim uličicama, interesantnim lokalnim proizvodima, zanimljivim izletima i raznovrsnim sportskim aktivnostima. Veliki izbor kafea, taverni i restorana čine samo deo opuštene atmosfere i delić slikovite scenografije koje Parga letovanje čini nezaboravnim.

Parga svoju popularnost duguje vanredno lepim plažama i izuzetno prozirnom i čistom moru. Stenovite uvale i borove šume neizbežan su deo njihove specifične lepote. Iako mahom turistički grad, Parga je zadržala harizmu lučkog grada.

Kakve plaže Parga krije

U samoj Pargi, postoji sasvim pristojna gradska plaža. Međutim, već na 5 minuta vožnje brodićem nalazi se jedna od najimpresivnijih plaža ovog mesta - plaža Valtos. Plaža se nalazi sa druge strane zaliva u podnožju zamka. Do nje saobraćaju lokalni brodići, ali se može doći i peške, šetnjom kroz borovu šumu. U jeku sezone na plaži Valtos su obično velike gužve. Druga plaža takođe čuvena po lepoti je Lichnos. Sa jedne strane nasuta je finim peskom, a sa druge šljunkom. Kontrast bele podloge i intenzivno plavog mora čini ovu plažu jedinstvenom. Ima veliki izbor taverni i restorana, ali kao i na Valtos plaži, gužve u sezoni su gotovo neizbežne. Oni koji žele da uživaju u miru, tišini i netaknutoj prirodi, mogu se odlučiti za plažu Alonaki Fanariou. Ova divlja plaža okružena je stenama i odlična je za ronjenje. Do nje se ne može stići kolima, već isključivo pešice. Ovde nema restorana, barova, pa ni ležaljki - samo priroda i more.

Grad Parga

Za ljubitelje istorije i kulture, grad Parga predstavlja pravo otkriće. Njegova duga istorija počinje još u vreme Mikenske civilizacije. Međutim, sam grad pod imenom "Paloparga" prepoznat je tek 1320. godine. Kako bi osigurali grad od konstantnih napada od strane Turaka, Normani su u 14. veku podigli zamak. Svoj upadljiv doprinos današnjem izgledu zamka dali su Venecijanci, koji već u 14. veku počinju da upravljaju gradom. Tadašnja Parga doživljava svoj procvat, jer je Venecija pretvorila ovaj grad u trgovački centar maslinovim uljem. Na izgled zamka uticali su i Rimljani, Grci, Francuzi, Turci i Britanci, odnosno svi oni koji su vladali ovim gradom. Smešten je na najvišim vrhovima Parge, odakle se proteže neverovatan pogled na grad i priobalje. Interesantno je posetiti efirsko proročište Nekromantion, u kome je i sam Odisej tražio savet šta da uradi kako bi se vratio u rodnu Itaku. U blizini plaže Lichnos nalazi se Agia Eleni, mirno mesto sa nesvakidašnjim pogledom. Na 5 minuta udaljenosti od Valtosa smešten je manastir Vlacherna. Ovaj porušeni manastir bio je značajan religijski centar, od koga je preživela samo kula-zvonik, simbol Parge. Zanimljivo je posetiti i malu crkvicu Agios Sostis, koja se uz boravak na istoimenoj plaži može pretvoriti u celodnevni izlet.

Parga je specifična i po svom zanimljivom okruženju, pa predstavlja odličnu polaznu tačku za mnogobrojne izlete. Odavde se mogu napraviti izleti do Sivote, Preveze i Lefkade. Izleti do Krfa, Paksosa i Antipaksosa su takođe interesantne opcije da se doživi letovanje u Grčkoj. Pešačka tura kroz nacionalni park Vikos, obilazak ostrvceta Presvete Bogorodice, kao i šetnja kanjonom reke Aheron izvanredan su način da se provede jedan letnji dan.

Oni koji se odluče da svoje letovanje u Grčkoj provedu baš u Pargi, mogu uživati u poseti fabrici za proizvodnju maslinovog ulja, a mogu se oprobati i u pripremi tradicionalnih jela u okviru stare fabrike Paragea. Nakon toga sledi zajednički ručak uz nezaobilazno grčko vino. Za detalje u vezi apartmana i smeštaja u Grčkoj, veb stranice turističke agencije Supernova Travel nude ažurirane informacije. Sve aktuelne ponude, popusti, first i last minute ponude pružaju različite mogućnosti za sve zainteresovanje za Parga letovanja.  

Smeštaj na Pargau

Kada je u pitanju Parga hoteli su najčešći tip smeštaja, a nude se i apartmani, pa možete pogledati širok spektar ponude baš na našem sajtu.

Kada je u pitanju Parga leto 2020 možete provesti u smeštaju iz širokog spektara ponude hotela, a turistička agencija Supernova Travel izdvaja najbolje za Vaš užitak. Neke od ponuda podrazumevaju prevoz do Parge avionom.

Aranžmani za letovanje na Pargu uz izabran hotelski smeštaj u ovom letovalištu, prosto vas pozivaju da provedete nezaboravno leto u Grčkoj sa nama. Izaberite svoj hotel na Pargau, vreme polaska i uživajte!

Oni koji žele da svoje letovanje provedu na Pargi, mogu se informisati na veb stranicama agencije Supernova Travel. Parga aranžmani sačinjeni su od raznovrsne ponude apartmana, hotela, kao i last i first minute ponude omogućavaju svima koji se odluče za Pargu, da pronađu nešto za sebe i provedu svoj nezaboravan odmor. Za one koji žele leto Parga avionom spremili smo aranžmane u tu namenu, a većina aranžmana podrazumeva prevoz avionom.