logo
BEOGRAD CENTAR - Majke Jevrosime 29, (011) 33 73 183
  • srpski
  • engleski
  • ruski
  • Srednji kurs NBS: 117.5844

Destinacija > Francuska > Serre Chevalier

Serre ChevalierSerre Chevalier najsevernije skijalište južnih Alpama (Hautes-Alpes), na samom ulasku u nacionalni park Ecrin. Ski centar se nadovezuje na najviši grad u Evropi Briancon na 1326m/nv. Skijalište nudi 250km staza, snow park, porodično skijanje, odličan smeštaj i dobru zabavu.

Serre Chevalier (Ser Ševalijer) je skijaška regija u alpskom dijelu Francuske koju čini gradić Briançon i obližnja sela Chantemerle, Villeneuve i Le Monêtier-les-Bains, i predstavlja jednu od vodećih francuskih skijaških oblasti.

Skijalište uključuje 250 km ski staza koje se nalaze na visinama od 1200 do 2830m/nv.  Obzirom da je skijalište zaista veliko i da nema velikih gužvi, to će skijašima posebno olakšati skijanje i omogućiti uživanje na prekrasnim terenima.

Ski centar ima čak 107 ski staza od kojih 14 crnih, 39 crvenih, 31 plavu i 23 zelene, dok samo skijaško područje pored centralnog Briancona, obuhvata nekoliko zimskih turističkih mesta: Puy Saint Andre, Puy Saint Pieere, Chantemerle, Villeneuve i Le Monetier les Bains.

Najviši vrh je Yret Pike, koji izlazi na 2830 metara nadmorske visine. Možda i najlepši deo skijališta se nalazi iznad mesta Villeneuve, gde je upravo i turistička atrakcija - ledena pećina, za posetioce otvorena svakoga dana.


Grad Briancon na 1200 m/nv. Ski staza se spušta do samog grada.

Nadmorska visina: 1200m - 2830m.

Skipas Serre Chevalier: 250 km staza, skibus.

Skijalište Serre Chevalier je u okviru Galaxy ski pass-a. Prilikom kupovine ski pasa na 6 i više dana, ostvarujete mogućnost skijanja po jedan dan na područjima:
- Montgenevre,
- Puy St. Vincent,
- Alpe d'Huez,
- Les 2 Alpes
- Sestriere (Italija).
Napomena: u slučaju nedovoljne količine snega na kraju ili početku ski sezone, skijalište zadržava pravo da poništi važnost skipasa na drugim područjima. U tom slučaju skipas će važiti samo na području u kom ste smešteni.


INTERAKTIVNA MAPA MESTA                                                           MAPA SKIJALIŠTA   

      SNOW REPORT                                                                                        WEB CAM 


  Udaljenost od Beograda : 1265km

KAKO DO SKI CENTRA- Beograd - Zagreb - Ljubljana - Venecija - Milano - Torino - Oulx - prelaz Col de Montgenevre - Briancon  - Uputstvo


U mestu:

- SKIBUS je  besplatan uz skipas. Saobraća svakodnevno u periodu  od 7:50h do 18:20h  i od 19:30h do 23:00h na svakih 20 minuta. 

- Klizalište u Brianconu.