logo
BEOGRAD CENTAR - Majke Jevrosime 29, (011) 33 73 183
  • srpski
  • engleski
  • ruski
  • Srednji kurs NBS: 117.5844

Bar

Kada je u pitanju letovanje Bar je jedna od najlepših crnogorskih destinacija koju možete izabrati za sebe, svoju porodicu ili prijatelje. Bar je smešten u jugoistočnom delu Crne Gore, na obali Jadrana koja pleni autentičnim lepotama crnogorske prirode. Bar zauzima 46 km morske obale, od kojih 9 km čine plaže. 

Bar leto - Povoljna klima i odlična turistička ponuda ovog atraktivnog letovališta je glavni povod za putovanje u Bar, pa duga i topla leta sa blagim i kišovitim zimama privlače posetioce tokom cele godine. 

Bar znamenitosti - upoznajte grad Sunca i zelenila

Bar znamenitosti - Putovanje u Bar uvek pruža mogućnost upoznavanja prelepih znamenitosti ovog grada i njegove okoline. Bar je prvenstveno poznat po najvećem sabornom hramu u Crnoj Gori, a to je hram Sv. Jovana Vladimira, koji turisti ne propuštaju da obiđu. 

Jedan od simbola grada je i starogradski deo Bara, tačnije tvrđava koja je više vekova bila centar grada. Jedno je od najvećih arheoloških nalazišta na svetu i zanimljiva atrakcija koja oslikava duh srednjeg veka. U podnožju ovog drevnog grada živi više od 2000 godina jedna od najstarijih maslina na svetu - Stara maslina na Mirovici.

U baru je smeštena i nekadašnja letnja rezidencija kralja Nikole, pa ovaj dvorac predstavlja jednu od najlepših gradskih znamenitosti. U njoj je danas smešten muzej posvećen proučavanju, prikupljanju, zaštiti i prezentaciji kulturnih dobara sa ovih prostora. 

Bar plaže i noćni život

Bar je lučki grad, koji uprkos tome oduševljava čistoćom i uređenim zelenim površinama. Glavna atrakcija su svakako plaže, a čitava barska rivijera ih ima gotovo 20. Kada je u pitanju Bar plaže će zadovoljiti sve vaše preferencije, a svoje mesto pod suncem možete pronaći na plaži Toplici, Crvenoj plaži, Žukotrljici, Zlatnoj obali i Maljeviku. Neke od njih su smeštene i u okolini Bara, a pretežno su šljunkovite i opremljene ležaljkama i suncobranima. 

Bar hoteli

Bar hoteli - grad nudi odličan izbor smeštaja, a hotele ističemo kao najbolju varijantu za koju možete da se odlučite. Hoteli nude komfor i uživanje kakvom težite na svom odmoru, a njihove lokacije su nadomak glavnih gradskih dešavanja i plaža. Priuštite sebi najlepši odmor!