logo
BEOGRAD CENTAR - Majke Jevrosime 29, (011) 33 73 183
  • srpski
  • engleski
  • ruski
  • Srednji kurs NBS: 117.5832

Jahorina

Jahorina - skijanje

Sa najvišim vrhom Ogorjelica 1916 m/nv,  kada je u pitanju Jahorina staze koje skijašima nudi su odlično uređene (u dužini od 20 km), i dobro povezane kada su u pitanju različite težine, od onih za početnike, preko rekreativaca do vrhunskih skijaša. Skijalište povezuje 1 gondola, 3 šestoseda, 1 dvosed, 3 ski lifta i 1 baby lift. Od sezone 2019/2020 na raspolaganju je nova gondola sa kabinama sa 10 sedišta, što skijanje na Jahorini čini još ugodnijim iskustvom. Deo staza pokriven je sistemom za veštačko osnežavanje u ukupnoj dužini od 3290m. Prosečan broj dana pod snegom je preko 150, a visina dostiže i do 3 m.


Kada su u pitanju planine kao što je Jahorina ski staze su glavni adut, što je i jedan od razloga zašto je ovo skijalište toliko popularno kod skijaša iz regiona, ali i kod ljudi koji vole zimovanje da provedu na planini, i prirodnom, snežnom okruženju.


Kada je u pitanju ski pass Jahorina raspolaže cenama koje će varirati u zavisnosti od toga da li je posećujete u piku sezone ili pre toga, ali u svakom slučaju su vam na raspolaganju pogodnosti od jednodnevnog do višednevnog ski pass-a, u zavisnosti od broja dana koje želite da provedete na ski stazama ove prelepe planine.Od sezone 2021 u ponudi je ski pass karta u kombinaciji dnevnog i noćnog skijanja.

Jahorina - hoteli

Udaljenost od aerodroma Sarajeva samo 28km je čini pristupačnom kako za goste iz regiona tako i za strane turiste. Nadaleko čuvena po gostoljubivosti svojih domaćina, Jahorina predstavlja skijaški centar koji treba posetiti. Veliki broj novoizgradjenih objekata, kafića i restorana daje mnoštvo mogućnosti gostima koji će uživati u toploj, domaćoj atmosferi.


Kada je u pitanju Jahorina smeštaj koji nudimo je mahom hotelski, osim jednog aparthotela koji se takođe nalazi u našoj ponudi. Kada je reč o hotelima kao što je na primer Hotel Bistrica Jahorina se zaista može pohvaliti vrhunskom ponudom, kao i neverovatno gostoprimljivom i toplom atmosferom koja vas mami da je stalno iznova posećujete.  


Aranžman Jahorina skijanje 2020/2021 vas poziva da provedete zimovanje na ovoj predivnoj planini, pri čemu vam nudimo odličan izbor pre svega hotelskog smeštaja jer kada kada je u pitanju Jahorina apartmani se mahom nalaze u privatnim vikendicama.  Pogledajte kako izgleda naša ponuda aranžmana za predstojeću sezonu skijanja na Jahorini, i rezervišite svoje mesto što pre, jer Supernova Travel izdvaja samo najbolje za vas!OLIMPIJSKI CENTAR JAHORINA


Nadmorska visina skijališta: 1300m - 1890m.


Jahorina se može pohvaliti najsavremenijim sistemom za osnežavanje kojim je povezano celo skijalište, odnosno 46km alpskih i 10km nordijskih staza. U svakom trenutku, perfektno uređene staze su povezane najmodernijim žičarama za prevoz skijaša i bordera, koje su ukupnog kapaciteta oko 17 000 skijaša na sat. Skijaši na Jahorini mogu izabrati skijanje na lakim stazama, stazama srednje težine kao i na teškim stazama koje su prilagođene iskusnijim I spretnijim skijašima.
46 km staza pokriveno je sa jednom kabinskom gondolom, tri šestosed žičare, jednom dvosednom i sa tri ski lifta. Najmlađim skijašima na ovoj planini je posvećeno najviše pažnje, za njih su pripremljena dva ski vrtića sa pokretnom trakom, tjubing stazom i mnogobrojnim zabavnim sadržajima. Ski vrtići su najadekvatniji za mališane i početnike jer tu mogu napraviti svoje prve skijaške korake i beskrajno se zabaviti na snijegu. 
Za avanturiste i ljubitelje adrenalina dostupna je i staza za noćno skijanje na kojoj je izgrađeno novo osvetljene koje omogućava uživanje na skijama i nakon zalaska sunca. Noćno skijanje je najbolji način da se završi dan na planini. Jahorinski skijaši i borderi imaju tu priliku da osete čari jahorine noću i doslovno provedu dan na skijama.

Cena Skipass karata za sezonu 2021/2022.


     MAPA SKIJALIŠTA    
     SNOW REPORT
                                     
      WEB CAM          

Udaljenost od Beograda: 320km  Udaljenost od Sarajeva 28km


KAKO DOĆI DO SKI CENTRA - Beograd - Šabac - Loznica - Mali Zvornik - Zvornik - Han Pijesak - Sokolac - Pale - Jahorina - Uputstvo

UKORO više informacija o organizovanom prevozu do Jahorine!