logo
BEOGRAD CENTAR - Majke Jevrosime 29, (011) 33 73 183
  • srpski
  • engleski
  • ruski
  • Srednji kurs NBS: 117.5857

Destinacija > Austrija > Šladming

ŠladmingSchladming
(Šladming) centar Dachstein-Tauern regije 
u severozapadnoj Štajerskoj i poslednjih godina je postao jedan od najvećih i najmodernijih skijališta u Austriji. Centralno skijalište Šladminga je na planini Planai (1894 m) koja je međusobno povezana sa planinama: Hauser Kaibling (2015 m), Hochwurzen (1850 m) i Reiteralm (1860 m) ili takozvana “velika četvorka”, dok se cela regija Šladming-Dahštajn sastoji od devet skijališta. Tradicionalni je domaćin trke za FIS svetski kup, od kojih je najznačajnije prvenstvo u noćnom slalomu.

Šladming predstavlja idealnu destinaciju za odmor, sport i zabavu. U popodnevnim i večernjim satima preporučujemo da se prošetate kroz slikoviti centar mesta i priuštite sebi nešto iz bogate dodatne ponude. Mesto obiluje restoranima, barovima, noćnim klubovima i prodavnicama. 


Ski regija Schladming - Dachstein Tauern - 195 km skijaških staza, 85 ski lifta, cross-country staza, snow park, noćno skijanje, staza za sankanje duga 7 km, a posebnu atrakciju čini raj za snoubordere “Dachstein superpark” koji se nalazi na glečeru Dachstein na 2700 mnv. 


Schladming je deo velikog područja SKI AMADE-a koje se sastoji od 5 ski područja( Salzburger Sportwelt, Schladming - Dachstein, Gastein, Hochkőnig, Grossarltal).

Nadmorska visina: 745m - 2015m.  

Ski područje Schladming-Dachstein: 115km, skibus.

Skipas Ski Amade: 860 km staza.


 MAPA SKIJALIŠTA                             SNOW REPORT                                WEB CAM


Udaljenost od Beograda: 770km


KAKO DO SKI CENTRA Beograd- Zagreb- Ljubljana - Karavanke tunel - Villach - Tauern tunel - izlaz Altenmarkt - Schladming - Rohrmoos - Uputstvo